karamelmutfak

>çıtır kalamar

Posted on: Ağustos 14, 2009

>

Posted by Picasa
Çıtır çıtır kalamarlarımla karşınızdayım dostlarım.
Balık yemeyen kardeşime alıştırmak adına denemedigimiz yol kalmıyor sanırsınız beş yaşında çocuk ama şükürler olsunki emeklerimiz meyvesini almayı başladı ,kalamarda onlardan biri çıtırdırdı, taratoru güzeldi derken artık sorunsuz yiyiyor hatta geçenlerde abla nezamandır yapmıyorsun canım istedi bile dedi nasipse memleketten dönüşünde yapacam gene .bilmeyenler için tarife geçiyorum
malzemeler:
250 gr dondurulmuş kalamar
2 yumurta
1 sb un
1 şişe maden suyu
karabüber
tuz
tarator için
1/2 sb ceviz
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 sb yogurt
3 yk mayonez
2 3 diş sarmısak
tuz
Kalamarları derin bir kaba koyup üzerine maden suyunu döküyorum yumşaması için dinlenmeye alıyoruz.Rondamıza ekmek,ceviz,sarmısak koyup eziyoruz daha sonra yogurt,mayonez ve tuzunu ekliyorum iyice ezip saklama kabına koyyorum dolapta bir kaç saat dinlenmesinde fayda var.Gevşeyen kalamarları süzgüye alıp daha sonrada havlu peçeteyle iyice suyunu emdiriyorum. Önce yumurtaya sonra una bulayıp orta sıcaklıktaki yağda kızartıyorum sogutmadan çıtır çıtır servis ediyorum.
not: karabüberi unun içine koyyorum kızartma sırasında mutfaktaki yag kokusunu hafifletiyor hoşda bir lezzet veriyor.

12 Yanıt to ">çıtır kalamar"

>eline sağlık arkadaşım hiç yemediğim bir lezzet nefis görünüyor benimde büyük oğlum balık yemiyor belli bir yaştan sonra dediğim dedik oluyorlar

>ÇOK LEZZETLİ VE GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK…SEVGİLERİMLE

>AĞZIM SULANDI ELLERİNE SAĞLIK

>Eline sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir lezzettir kalamar yanındada taratorla ne güzel olur.Afiyet olsun….

>Canım inan bir süredir benimde canım çok istiyor.çıtır çıtır çook severim.ellerine sağlıkkardeşinede afiyetler olsun.öpüyorum.

>Canım birbirinden leziz iki lezzetle gelmişsin.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar diliyorum.

>Çıtır çıtır görünüyor ellerine sağlık. sevgiler…

>Uzun süredir yememiştim,canım çekti 🙂 ellerine sağlık..Sevgiler.

>canım sayfama gel ödülün var..

>eline sağlık.nefis görünüyor…

>Kalamarı ben de henüz denemedim ama enfes görünüyor, ellerine sağlık.

>Geçenlerde kalamara aşeriyordum, ama ne ermek! Deli gibi istiyor canım. Sonunda bizim sitenin restoranına gidip bir porsiyon yaptırdım ama pişman oldum. 10 liraya 6 halka mı ne, hem de öyle aman aman bir şey değil, çok yağlı. Yazık yani verilen paraya. Evde yapsam ya diye düşündüm sonra.

pelince için bir cevap yazın Cevabı iptal et

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Diğer 4 aboneye katılın

BAK BAKALIM

corba patates pirasa