PIRASA CORBASI
Posted Mart 3, 2011
on:- In: corbalar
- 5 Comments
Gecen yildan beri bende aliskanlik yapan corbalardan birisi oldu pirasa corbasi ozellikle vucudun direnc siz kaldigi anlarda adeta vitamin etkisi yaratiyor ve enerji yuklemesi yapiyor .simdiden iii dediginizi duyar gibiyim ama hem kokusuyla hem tadiyla asla pirasa yediginizi anlamiyorsunuz .Bizzat kardesim uzerinde denenmis ve her defasinda ikiser kase icmistir.
malzemeleri oldukca basit ve yapimida bir okadar kolay
- 3 adet pirasanin beyaz kisimlari
- 1 adet patates
- 1 kucuk havuc
- 1 yemek kasigi un(sebze kremasi varsa onu kullanin)
- 1 2 yemek kasigi sivi yag
- 2,5 su bardagi tavuk suyu+2 sb normal su
- bir iki dal kereviz(opsiyonel)
tuz ve uzeri icin tereyagi ve pul biber
Prasalarin yesil kisimlarini ayirip beyaz kisimlarini ince ince dograyin patates ve havuclarida minik minik dograyip 1 2 kasik sivi yagda bir kac dakika kavurun sebze kremaniz varsa yarim sb kadar ekleyin yoksa 1 tepeleme yemek kasigi unu ekleyip beraberce karistirip kavurun uzerine tavuk suyunu ve normal suyunu ekleyin kaynmaya birakin .Sebzeler iyice yumsayana kadar kaynatin .Yumsayan sebzeleri el brendirindan gecirin kivaminin koyuluguna gore su eklemesi yapabirirsiniz.Servis yaparkende uzerine biberli yag gezdirin hepsi bu.Esim bu corbaya kimyonunda cok yakistigini soyluyor:
5 Yanıt to "PIRASA CORBASI"
Bloglara girip yorum bırakamıyorum çoğu kabul etmiyor buda gelecekmi bilmiyorum. Pırasa çorbasını besleyici olduğı için çok severim ellerinize sağlık..
Her türlü çorba bizim evimizde iştahla tüketiliyor.Elinize sağlık.
1 | Deli Anne
Mart 4, 2011 15:17
sevgili arkadaşım sen yurt dışındasın galiba değil mi?
karamelmutfak
Mart 4, 2011 15:28
Evet deli anne moldovada yasiyorum.