karamelmutfak

>ŞÖBYET ve BÜZME BAKLAVA(burma)

Posted on: Aralık 2, 2009

>

Merhabalar
Bayram bayram derken onuda ardımızda bıraktık artık rabbim salıkla huzurla daha nice bayramlar görmeyi nasip eylesin cümlemize amin.
kimimiz kalabalık kimilerimizse yanlız geçirdi bayramı .her ne kadar yanlızda geçirmiş olsak bayramın olmassa olmazı tatlısız bayram olmazdı degilmi ama ?bende arife günü girdim mutfaga ortayada bu mamalar çıktı .
denemek isterseniz buyrun:
    hamuru için:
 1 çay bar  sıvı yağ
 1 çay bar   yogurt
 1 paket kabartma tozu
 1 çorba kaşığı elma sirkesi
 2 yumurta
 ortalama 5 sb kadar un
   şöbyetin iç malzemesi:
 1 sb süt
 0.5 sb irmik
 1 sb ceviz ezilmiş
    çikolatalı büzmenin iç malzemesi
  100 gr bitter çikolata ince rendelenmiş.
  1 sb ceviz ince ezilmiş
    sade büzmenin iç malzemesi
  1 sb ceviz ince ezilmiş
    şerbeti:
  4.5 sb şeker
  4 sb su
  4/1 limon suyu
  1 sb sıvı yağ  3 çorba kaşıgı tereyagı
        Hazırlanışı:
   yumurta yogurt yağ iyice çırpılıp karıştırılır diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
   hamur üç parçaya bölünüp bir parçasına 2 yemek kaşıgı kakoa eklenir ve kakoalı bir hamur elde edilir.
bütün hamur cevizden küçük parçalara ayrılıp nişasta dökülmüş kabın içine koyulup üzerinde bolca nişasta serpilip yarım saat kadar dinlenmeye alınır.
   şöbyet için iç harcı pişirilir.tüm hamurun üçte birlik ölçüsünden çıkan bezeleri şöbyet için tabak büyüklügünde açıp arasına bol nişasta serpelim merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde açalım karelere bölüp iç harcını koyalım yalamış fırın tepsisine dizelim.
  Büzgülü baklava içinse tabak büyüklügünde açıp ikişerli olarak açalım açılan yufkayı dörde bölelim her parçanın içine ince ezilmiş cevizini koyup oklavaya saralım büzdürerek çırartalım.
  Çikolatalı büzmedede yine aynı şekilde yapıyorum ama farkı nişastanın içersine kakoada koyup açarken rengini kaybetmemek..
  hepsi bitince yagımızı sıvı yagımızı iyice ısıtıp tatlıların üzerine dökelim düktügümüzde fırınlanmış gibi rengi degişmesi gerekiyor .ardından tereyağımızada eritip üzerine döküyoruz. önceden ısıtılmış fırında 15  20 dk kadar kızartıp öncden pişirip soguttugumuz şerbetiyle buluşturuyoruz.
  Arkadaşlar emin olun anlatması çok daha zor geldi yapımı daha kolay.

17 Yanıt to ">ŞÖBYET ve BÜZME BAKLAVA(burma)"

>cidden zormus ya ben hayatta yapamam:)

>Ellerine sağlık canım.:)İnşallah ilerki bayramlarını kalabalıklarla geçirirsin:(

>ÇİKOLATALI OLANA BAYILDIM MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR OFFFF:(((( ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK VE KOCAMAN BİR MAŞALLAH …..

>tatlisiz bayram olmuyor ellerine saglik canim…

>selam ne haber

>Canım ellerin dert görmesin ne güzel hazırlamışsın.. nerde bende hamur açacak marifet.. ama çok denemek istiyorum o ayrı :))ellerine sağlık…Geçmiş bayramında kutlu olsun…Sevgiler..

>Bayramdan çıkdık ama ben tatlıya doyamadım hele çikolatalı büzmeyi de görünce acayip oldum aahhh ahhh şu tatlı zafım beni bir gün duman edecek ya hayırlısı..Ellerine sağlık …

>ellerine saglık bayram tatlısız olmuyor ama ben oglum hasta oldugu için yapamadım sana afiyet olsun

>çikolatalı büzme çoook güzel görünüyor.baklava açmak çok zor ve maharet gerektiren bişey.çok güzel yapmışsın.ellerine,emeğine sağlık.

>Ich liebe BAKLAVA !! BITTE! Das Rezept in DEUTSCH Bitte… Cami

>gecmis bayraminz mubarek olsun sevgilerle

>mımm hangisinden başlasam acaba:) ellerine salık.

>kız ben hazır sandım:)

>ne kadar güzel olmuş ikisi de. şöbiyeti çok severim zaten inşallah bir gün denemesi de nasip olur:)ellerinize sağlık.

>ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor.sevgiler

>Çikolatalı baklava ilginç geldi… Ama nerde bende o marifet… Ellerine sağlık sevgiyle…

>şöbiyete asla hayır diyememellerine sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Diğer 4 takipçiye katılın

guzel kusum

BAK BAKALIM

%d blogcu bunu beğendi: